SIAPAKAH ANDA?

Tuesday, March 15, 2011

WE ARE MACHINES???

dear readers...


what is machine??? a chip-controlled device perhaps. they are useful in our daily life right... i'm sure all of you use machines in our life. if not, u might end up like a cave man. hahahaha.. just joking ok... but, do you know, our bodies are also machines. for me our bodies are the ultimate machines. no matter how genius you are, the technology available, we still can't make a human. hahahha... do you dare to try cause you are not going to make it... well, i would like to share a few facts about our bodies and parts in them... it's just fun to know that our bodies are very complicated. they are related to each other in many and sometimes out of our thinking boxes... hehehe... enjoy them ok...



A healthy individual releases 3.5 oz. of gas in a single flatulent emission, or about 17 oz. in a day.

According to German researchers, the risk of heart attack is higher on Monday than any other day of the week.

After spending hours working at a computer display, look at a blank piece of white paper. It will probably appear pink.

An individual blood cell takes about 60 seconds to make a complete circuit of the body.

Beards are the fastest growing hairs on the human body. If the average man never trimmed his beard, it would grow to nearly 30 feet long in his lifetime.

During the 2,475,576,000 seconds of the average length life, we speak 123,205,750 words, have sex 4,239 times, shed 121 pints of tears.

It would take 1,200,000 mosquitoes, each sucking once, to completely drain the average human of blood.

Women burn fat more slowly than men, by a rate of about 50 calories a day.

Monday, March 14, 2011

I'M SO SORRY!

dear readers...


it had been a very long time since i posted my last entry... i was so damn busy... lots of assignments and works to do... so today, i just want to post a video for you... apologize from me to all of you.. enjoy it ok...
without you all guys, i'm just nothing... you all guys make me happy to continue blogging and keeping the money flows into my account... hehehehe... no offense ok... just joke...



"Apologize"

[Verse 1]
I'm holdin' on your rope,
Got me ten feet off the ground.
And I'm hearin' what you say,
But I just can't make a sound.
You tell me that you need me,
Then you go and cut me down...
But wait...
You tell me that you're sorry,
Didn't think I'd turn around...
And say...

[Chorus]
That it's too late to apologize.
It's too late...
I said it's too late to apologize.
It's too late.
Yeah!

[Verse 2]
I'd take another chance,
Take a fall, take a shot for you.
I need you like a heart needs a beat,
But it's nothin' new.
I loved you with a fire red,
Now it's turnin' blue...
And you say...
Sorry, like an angel
Heaven let me think was you...
But I'm afraid...

[Chorus]
It's too late to apologize.
It's too late.
I said it's too late to apologize.
It's too late.
Whoa!

[Interlude]

[Chorus]
It's too late to apologize.
It's too late.
I said it's too late to apologize.
It's too late.

I said it's too to apologize. YEAH!
I said it's too late to apologize. YEAH!
I'm holdin' on your rope,
got me ten feet off the ground. 
  

Sunday, March 6, 2011

SOMNAMBULISM?

dear readers...


berjalan sambil tidur or tidur sambil berjalan??? yg mane satu btol??? sape dpt teka, ambe nak bg hdiah (coki2 je)... ngeh3... ape korang tau tntg perkara nie??? ambe ad la tau skit2... so blh la ambe share skit ngn korang... hehehehe... nak tau x???  if nak, scroll down n bace la.. njoy k...



perkara nie blh d'aggap jarang berlaku dlm kalangan kita... ambe x sure la if haiwan pon ad masalah nie... ngeh3... tp rmai yg msih bingung n clueless tntng perkara nie... ape punce ia berlaku?, sape yg sering alami?, effects t'hadap individu yg alami msalah itu n byk lg... ad certain people yg anggap mslah nie as satu penyakit n others lak ckp ianya just reaksi badan terhadap tekanan yg d'alami... yg mane satu pon ambe x sure... so jap lg kne la g jmpe doctor... tanye yg mane satu btol... huhuhuhu


somnambulism... ape tu??? dlm dunia perubatan, sleepwalk d'knali dgn p'kataan tu la... wah3... name nak padu je kan... ianye adlah satu sleep disorder yg d'klasifikasikan d'bwah parasomnia (1st ambe dgr word nie)... ianye sering b'laku semase gelombang tiduyang lambat dimna tahap kesedaran yg rendah untuk melakukan kegiatan yang biasanya dilakukan semasa keadaan kesedaran yg penuh. twisted btol ayat nie... ambe pon x sure ape maksudnye... huuhuhu... 


bahaya nie....
selaint tu, org yg alami masalah nie, memg xkan igt ape yg tlh mereka alami n lakukan...  bahaye tol... blh buat masalah besar nie... huhuhuhu... sleepwalk sering berlaku antara 30 saat till 30 minit.. lama tu... so far para saintis n mamat2 n minah2 yg pakar dlm hal nie dok kaji knape msalah nie berlaku n bgai mne nak ubati... tapi usaha murni mereka still ended up kat jalan mati... so ape yg kite blh buat ialh, elakkan faktor pencetus maslh ini seperti stres, keletihan dan pengambilan alkohol yg terlalu banyak.


k la... nie je yg dpt ambe share ngn korg. kpde sape2 yg ad extra info, blh la share... kan sharing is caring... am i right guys??? sekian terima kasih...

Friday, March 4, 2011

ADAKAH KAMU TAHU?

dear readers...

ary nie ambe nak share skit tntg ilmu agama yg ambe blajar... kita sbgai manusia x lpas dri mlakukan dosa dlm khidupan harian kite kan... cos nobody is perfect... but ia x bermaksud kita dgn slambenye blh mlakukan dosa... so ambe nak la share antara dosa-dosa besar yg mampu menggugat iman kita sbgai seorg muslim... sbelum nie pon kite smua dh blajar bab nie kan.. ambe just nak tlg bwat revision kpd kamu smue agar kite x lupa & b'usaha utk mengelakkannye... bace ye...

Syirik (Menyekutukan Allah SWT)
Tentang hal ini Allah SWT berfirman
"Sesungguhnya Allah tidak akan mengampuni dosa syirik, dan Dia mengampuni segala dosa yang selain dari (syirik) itu, bagi siapa yang dikehendaki- Nya". (An Nisaa: 48).
Dan Allah SWT berfirman:
"Sesungguhnya orang yang mempersekutukan (sesuatu dengan) Allah, maka pasti Allah mengharamkan kepadanya surga". (Al Maaidah: 72)

 Berputus asa dari mendapatkan rahmat Allah SWT.
Tentang hal ini Allah SWT berfirman:
"Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah, melainkan kaum yang kafir"".(Yuusuf: 87).

Meninggalkan solat.
Tentang hal ini Allah SWT berfirman:
"Apakah yang memasukkan kamu ke dalam Saqar (neraka)?" Mereka menjawab: "Kami dahulu tidak termasuk orang-orang yang mengerjakan solat". (Al Muddats-tsir: 42-43 )

 Derhaka kepada ibu bapa.
Kerana Allah SWT menggelar orang yang derhaka kepada kedua orang tuanya sebagai orang yang jabbaar syaqiy 'orang yang sombong lagi celaka'. Tentang hal ini Allah SWT berfirman:
"Serta (diperintahkan daku) taat dan berbuat baik kepada ibuku, dan Ia tidak menjadikan daku seorang yang sombong takbur atau derhaka". (Maryam: 32).

Memakan riba.
Tentang hal ini Allah SWT berfirman:
"Orang-orang yang makan (mengambil) riba tidak dapat berdiri melainkan seperti berdirinya orang yang kemasukan syaitan lantaran (tekanan) penyakit gila". (Al Baqarah: 275)

Memakan harta anak yatim.
Tentang hal ini Allah SWT berfirman:
"Sesungguhnya orang-orang yang memakan harta anak yatim secara zalim, sebenarnya mereka itu menelan api sepenuh perutnya dan mereka akan masuk ke dalam api yang menyala-nyala (neraka)". (An Nisaa: 10)

Berzina.
Tentang hal ini Allah SWT berfirman:
"Barangsiapa yang melakukan demikian itu, niscaya dia mendapat (pembalasan) dosa (nya), (yakni) akan dilipat gandakan azab untuknya pada hari kiamat dan dia akan kekal dalam azab itu". (Al Furqaan: 68-69)

Meminum khamar [minuman keras].
Tentang hal ini Allah SWT berfirman:
"Sesungguhnya (meminum) khamar, berjudi, (berkorban untuk) berhala, mengundi nasib dengan panah, adalah perbuatan keji termasuk perbuatan syaitan. Maka jauhilah perbuatan-perbuatan itu agar kamu mendapat keberuntungan" . (Al Maaidah: 90).


sbnarnye masih ada byk lagi dosa-dosa yg sering dilakukan dlm hidup kita but ambe hanya mampu untuk share yg ini shja... maybe d'lain hari, ambe akn berusahah utk post yg len plak ye... ambe harap kamu smue (t'masuk diri ambe ini) dpt memahami firman-firman Allah SWT mengenai dosa-dosa tersebut agar dapat kita menghindarinya... sekian, terima kasih...


Thursday, March 3, 2011

HANTU KAK LIMAH FC

dear readers...

1st of all ambe nak wish ya all have a nice day n may god bless ya... da lame ambe x on9... shoutbox pon da berlambak2 visitors... hahahha... ambe xde mase nak on9 la... ad org igt ambe da x aktif blogging.. xde la... just to many work to do lately... rehat pon x cukup... ambe xde idea actually nak tlis pe so ambe nak share ngn korg pics ambe ngn kekawan during last weekend.. ad tournament futsal kat kolej ambe... team ambe, "hantu kak limah" was the champion n ambe tlh dpilih as best player even though msih ad rmai lg players yg padu n mantap.. rezeki kot... ngeh3.. hope ya'll enjot em...


jejaka tampan

macho kot!!!

in action...

team kaki bangku fc

semi-final

casualty of the battle

huhuhu...

hantu kak limah fc

ambe = best player???

men behind the curtain...


even though tournament tu just one day nye event, but kami smue amat berpuas aty... hahahha... lg2 kpda team yg menang... sekian, thanx..