SIAPAKAH ANDA?

Monday, April 18, 2011

I DON'T LOVE YOU ANYMORE

dear readers...


"hubungan kita just smpai kat snie je and aku harap kau akan bhgia pd msa hdpan"... tu dia... memg pedih kan klau someone yg korang syg slame nie ckap cmtu kat hangpa... hahahaha... sabo je la... adat hdup nie memg la camtu... kdang2 ok, kdang2 cm haram gak... tp ambe tgk, rmai yg jenis mangkuk hayun... time nak clash, pnye la kasar cara yg dgnakan... time mula2 nak ngorat dlu, manis je ayat... gula tebu pon xde manis cm tu... ary nie ambe nak ajor skit kat boipren2 ngn girlpren2 kat luar sana cara nak clash yg lemah lembut gitu... at least mangsa xde la sakit aty sngat... nie smpai ad yg bunuh diri... x sggup trime hakikat... pdahal korang yg meng'clash' mangsa pon dpt dosa tau... well, ad 4 simple steps yg korg boleh follow...


1st, fenomena perpisahan nie memg menyakitkan... ape yg korg blh buat is kurangkan rase pedih yg d'alami olh bekas2 lover korg tu... ape yg ambe mksudkan ialah, korang jngan la sengal2 tayang kekasih baru dpan x korang dlm tempoh mase terdekat slpas clash... ksian la skit... x korang tu mnusia gak... hehehhe... ad byk lg... korg pk2 la sndri...


2nd, jangan clash melalui sms, call, email, or even facebook skalipon... if korg buat, korg nie memg kurg ajar, n moral x byak... sengal pe clash gne medium cm tu.. klau you all ad guts, face to face la... ckap je dpan die yg korg nak clash... at least jujr la skit... dah la nak break someone's heart n feeling, korg blh lak kurg ajar... ape la...


no 3, korg jngan slambe nak blame x lover korg sbab korg clash... actually nak blame blh but jgn la smpai smuenye salah die... korg pon ad gak salah... so korg tpu la x lover korg tu skit... at least dgn pnipuan nie, dpt gak la korg jaga hati die... as example la kan... korg ckap la nak masa bersendirian drpda korg ckap, da bosan berkapel ngn x lover korg tu... at least die blh fham n menghormati pandangan korg...


lastly, keep in touch with ur x lover... at least kite as manusia nie kne la amik berat antra satu sme laen... x smestinye ble da clash, korg trus snyap je... x amik tau lgsung tntg x korg... share la ape yg ptot dkongsi... ajak kluar ke, ziarah die ke... mcm2 lg la kan... x lover korg pon akn fkir yg korg nie still syg die cme jodoh je yg xde... jgn jadi hati batu sgt... kite nie sape la sgt kan... makhluk yg hina je... ajal kite sndri pon kite x tau... that's y kite kne hormat org len even though ur x lovere skalipon x kire die tu jahat or bek...


that's all yg ambe blh shre... klau korg nak tmbh, ok gak... lg byk ilmu yg blh dkongsi... ambe hrap korg blh la ikot ape yg ambe bgtau nie... klau korg x nak ikot, xpe la... ambe x lh nak marah... just nasihat dri seorg mnusia kpda mnusia yg len... take my dearest...


p/s: sgale perkara yg ambe tulis x berdasarkan hdup ambe ataupon sesiapa yg berada di sekitar ambe... harap xde yg brase aty ngn ambe... :P

14 comments:

  1. bro...
    sedikit kurang bersetuju dgn tips last "keep in touch with ur ex"

    ikut pengalaman, aku da 5 kali breakup...means i have 5 exes...keep in touch tu byk bg kburukan dari kebaikan...ikut pengalaman aku la...boleh menjahanamkan hubungan dan slh fhm dengan pasangan.

    p/s : takkan nak jilat ludah sendiri...aku tak sanggop...=P

    ReplyDelete
  2. betul apa yang pengkomen di atas ni cakap. tak sesuai kalau masih mnghubungi dengan ex padahal korang dah clash. mesti akan gaduh besar. sebab ia akan berbalik kepada topik perasaan berdua juga.

    Ini berdasarkan pengalaman aku^^

    ReplyDelete
  3. I'm in love and I am afraid if this happen to me.

    ReplyDelete
  4. well... thanx guys... i respect our opinions... well ambe x pernah ad pngalaman.. so hard to tell right... some may agrre with and some cant accept it.. thanx a lot...

    ReplyDelete
  5. dah mengayat pown guna medium tuh..clash pown guna mdium tuh la..ahaha..kn..kn..^_^

    btw..terjah sini balik..^_^

    ReplyDelete
  6. As'salam HAQ..

    Add facebook baru FM..
    Search, Fainor Mufakirin.

    * Sorry tak contact. Facebook lama kena hacked! :D

    Cinta <= Tak pandai mahu komen. :)=

    - FM -

    ReplyDelete
  7. yeah..
    sokong semua terutama yg last tu...
    still kawN KAN BGUS,,,^^

    ReplyDelete
  8. pasal cinta ye :)
    Hurm , cinta ? Rasa lin x setuju lah kalau keep in touch with ex tu , buat sakit hati je lah

    ReplyDelete
  9. ish, kalau break pun xdulik prasaan org, cane la dyorg nak perikemanusiaan psl mnde2 cmni [-( lagi la nak tayang kat ex . HAHA

    ReplyDelete
  10. waa tips berguna ni utk semua gegirl..hehe

    ReplyDelete
  11. tak setuju nak berbaik dengan ex.. terutamanya yang dah menyakitkan hati.. NEVER!!

    ReplyDelete
  12. tak setuju jugak. bile terus berhubung dia mesti sebok nk tau kite kapel ngan sape skang. nak banding2 ngan dia la tu..huhu

    ReplyDelete
  13. tak salah kalu nak keep in touch with ex..
    saya sendiri gak masih lg berkwan rapat ngan ex saya.. and bukan dia seorang jak, tp ada lagi 2 org.. so far, semua okei and blh terima keadaan skrg :)

    ReplyDelete
  14. yeah.. saya setuju.. n9an semua tuh.. :D
    kalau still bkawan cem biase kan ba90s..

    ReplyDelete